Kjennetegn og oppførsel av Giant Panda

Den gigantiske pandaen er en interessant og vakker skapning. Pandaen har et slående lag og mildt temperament som noen ganger oversettes som lat. Pandas er en truet art på grunn av poaching og tap av habitat. Mange bevaringsorganisasjoner jobber hardt for å holde pandas fra å gå utdøde, slik at fremtidige generasjoner kan nyte de majestetiske skapningene.

Utseende og størrelse

Den gigantiske pandaen er fra 3 til 4 meter høy når den står på alle fire, og kan vokse til over 6 fot lang. Pandas veier mellom 150 og 250 pounds. Kvinnepandas er litt mindre og vokser sjelden større enn 220 pounds. Pelsen på pandaen er en slående fargeblokk av svart og hvitt. Hodet er for det meste hvitt, armene og den fremre delen av kroppen er svarte, bakre fjerdedeler er hvite og bakbenene er svarte.

Egenskaper og adferd

Tilstedeværelsen av pandaen er overraskende mild for en bjørn. Mens tennene ligner på kjøttetende bjørner, spiser pandaen bare planter, som bambusskudd. Pandas er loners, men noen ganger vil de kommunisere og samhandle med andre voksne pandas. Kvinnelige pandas egger en gang i året om våren i to eller tre dager. Denne korte eggløsningstiden er en av grunnene til at arten er truet. Babypandas blir hos deres mødre i et og et halvt til tre år. Pandas ikke dvale og tilbringer mesteparten av tiden på jakt etter mat og hvile. Pandas lever rundt 30 år.

Panda diett

Pandas spiser en diett som består av 99 prosent bambus i naturen. I en dyrepark vil dyrkere ofte gi pandas kosttilskudd, som sukkerrør, søte poteter og andre gjenstander. Pandas spiser rundt 40 pounds av mat hver dag, noe som kan ta opptil 16 timer å finne. Pandas drikker ferskvann fra bekker og elver for å supplere det vannet de får fra bambusskudd, som kan inneholde opptil 90 prosent vann.

Hvor finner du Pandas

Omkring 1600 pandaer lever i naturen, ifølge Animal Info, og ytterligere 300 pandas er i dyreparker. Pandas lever i Sørvest-Kina og i de tempererte skogene i Kina. Den gigantiske pandaen har en begrenset opprinnelig region. Pandas lever i høye høyder rundt 8000 til 12.000 fot. Den gigantiske panda bor i skoger med tett løvverk og en stor mengde naturlige bambusplanter. I dyreparker blir pandaens naturlige habitat kopiert for bjørnenes komfort.

Del Med Vennene Dine