Forskjellen mellom en rødfrue og en coyote

Forskjellen mellom en rødfrue og en coyote

De to mest utbredte canidene (villhundene) i Nord-Amerika i dag, røde ræv og coyoter, kryssveier fra den subtropiske skrubbe i Florida til Alaska's boreale skog. Det tar ikke mye kunnskap å lære å skille de to fetterne i feltet, gitt noen fremtredende forskjeller i fysisk utseende og statur. De to overlapper i stor grad når det gjelder økologi og oppførsel, og kan konkurrere direkte med hverandre; coyoten er ikke over snuff ut sin mindre slektning heller.

Fysiske forskjeller

Coyotes kan vesentlig oppveie røde ræv. En coyote i det vestlige Nord-Amerika kan veie 20 eller 30 pounds, mens de noe tyngre dyrene i Midtvesten og spesielt Nordøst kan tippe skalaene på mer enn 50 pund. En typisk rød rev kan derimot være 10 eller 15 pund. Foxen - generelt en mer kattaktig vesen enn coyoten - har en lengre og bushier hale, i tillegg til forholdsvis kortere ben og større ører, og har en slankere, slankere muzzle.

Coyotes bærer vanligvis en gråbrun, grizzled brun eller grå kappe, selv om individer i østlige befolkninger noen ganger virker svarte eller mørkflettede, sannsynligvis på grunn av interbreeding med hunder. Den røde reven får navnet sitt fra sin særegne oransjebrune eller rødlige pels, men det finnes ofte flere alternative fargemorfer: den svarte eller Eúsilver-ræven, og den dristig mønstrede Äccross-foxen. Det har ofte svarte tårnefarger, svarte øre og svarte ben med en hvit hale spiss.

Økologiske forskjeller

Røde ræv og coyoter viser mange likheter i kostholdsavdelingen, begge er opportunistiske omnivorer - mindre kjøttetende enn deres hulking i forhold til den grå ulven, og absolutt mindre enn de villkattene de konkurrerer med. Små pattedyr og insekter sørger for bærekraft for begge, supplert med fare som bær, frukt, fugler, slanger, lizards og carrion. Snesko harer, jackrabbits og grouse er vanligvis det største byttet som en rød rev vil takle, selv om det av og til dreper hjort fawns. Coyotes, spesielt når du jakter i par eller pakker, vil sikte større, ta opp voksen hjort og til og med, av og til, elg.

Økologisk sett er røde ræv og coyoter Äumesopredators, okkuperer mellomstore nivåer i næringskjeden og sårbare for sporadisk forbannelse av større rovdyr, spesielt ulver og pumas. (Coyotes vil lett drepe revene, som også noen ganger er preyed av bobcats, golden eagles og den odde storhornet ugle.) Men hvor de større kjøtt-eaters har blitt utryddet (regionalt drept av), som i mye av det østlige USA, kan coyotes anta rollen som topprovdyr i økosystemet.

Begge canids har et bredt spekter av habitater, men røde ræv, som spesielt blomstrer i mosaikk av skog og eng, er regelmessige prowlere av de produktive "Eduene" -sonene i mellom, skygger generelt de brede, åpne steppene og ørkenene som omdirigeres av coyoter, samt hurtig og kitrev.

Behavioral Differences

Coyotes er mer sosiale enn røde ræv, ofte sammen i de utvidede familiegruppene som kalles pakker. De viser et rikt vokalrepertoar som inkluderer deres ikoniske, yappy hylende - høyere og mer kupert enn den dype, vedvarende grøften av en grå ulv - som gir dem kallenavnet, Æusongdoger. De nordamerikanske røde rævene er generelt mer ensomme, men sårbare menn (hundrev) og kvinner (vixens) opprettholder territorier og baksett sammen, og til og med hjelper ikke-avlsvoksen seg til å ta vare på unge. Selv om de ikke hyler, gjør røde rævene sitt eget mangfoldige utvalg av lyder, fra advarsel bjeffer til vennlige whines.

Geografisk distribusjon

I form av en rekke underarter har den røde rev en stor rekkevidde som omfatter mye av Eurasia, Nord-Amerika og Nord-Afrika. Coyotes, derimot, er endemiske mot Nord-og Mellom-Amerika; De har dramatisk utvidet sin torv i det østlige USA og Canada i løpet av det siste århundre eller så. Forskere har ennå ikke løst det taksonomiske forholdet mellom såkalte "østlige coyoter", som inkluderer varierende blandinger av hund- og ulvgener og vestlige coyoter. De to artene deler mye av deres nordamerikanske utvalg, selv om den røde reven er fraværende fra det meste av det amerikanske sørvest og deler av Intermountain West.

Del Med Vennene Dine