Hvor lenge lever en jetta?

Hvor lenge lever en jetta?

Cheetahen er en vakker stor katt med en flekkende kjole som er kjent for sin utrolige hastighetsgrader. Det er det raskeste dyret pÄ land. Navnet cheetah er en nÞyaktig beskrivelse av dette dyret siden det er et indisk ord som betyr spottet en.

Historie

Cheetahs har lenge vÊrt assosiert med royalty. Gamle egyptere holdt dem til kjÊledyr og opphÞyet dem for deres jaktmakt. Cheetahs var en gang rikelig i hele Afrika, Asia og India, men deres tall har blitt sterkt redusert pÄ grunn av tap av naturlig habitat, poaching, ulovlig salg av unger og andre faktorer. Ca. 10 000 cheetaher er for tiden i Afrika, og smÄ grupper av cheetahs finnes i andre omrÄder som Iran.

Egenskaper

Cheetahs er for det meste ensomme dyr. Hunnene er vanligvis loners unntatt nÄr de hevder unger. Hanner kan danne en liten gruppe med andre menn kalt en koalisjon. Hannene er veldig territoriale og vil markere sitt territorium med urin. En mannlig cheetah kan forbli med en kvinne og unger for en kort tid etter parring, men kvinnen er hovedsakelig ansvarlig for oppdrett av unger og lÊrer dem Ä jakte. Cheetahs kan nÄ hastigheter pÄ 75 miles per time i korte brister og kan akselerere fra 0 til 68 miles per time om 3 sekunder.

Identifikasjon

Cheetahen har en lang, slank kropp og lite hode. Pelsen er kort og grov i tekstur. Cheetahen har tanfarger med svarte flekker. Undersiden av kroppen er hvit uten flekker. Cheetahens hale er lang med svarte ringer og en hvit tuft pÄ enden. Dens mest karakteristiske fysiske egenskaper er de mÞrke tÄrnmerkene som lÞper fra Þynene pÄ nesen til munnen. Cheetahs veier ca 90 til 140 pounds og mÄler 44 til 53 inches i lengde.

Betydning

Levetiden til en cheetah er ca 10 til 12 Är i naturen, eller opptil 20 Är eller lenger i fangenskap. Parring skjer vanligvis ikke fÞr 3 Är gammel. Hunnene gir et gjennomsnittlig sÞppel pÄ 3 til 5 unger etter en svangerskapstid pÄ 3 mÄneder. Cubs er fÞdt med flekker og en downy pels kalt mantelen som strekker seg nedover, selv om denne pelsen blir kaste som ungen blir eldre. Moren flytter unger til et nytt gjemmested hver dag for Ä beskytte dem mot rovdyr.

MisforstÄelse

Cheetahen er en rovdyr som preying mest pĂ„ smĂ„ pattedyr som gazellen. Cheetahs er mest aktive i lĂžpet av dagen og jakter enten i tidlig morgen eller kveldstid. Cheetahs er ikke altfor aggressive dyr, og selv med sin intense fart, er jakter ikke alltid vellykkede. De hviler ofte nĂ„r de har fĂ„tt sitt bytte for Ă„ gjenopprette seg fra jakten. I motsetning til hva mange tror, ​​utgjĂžr cheetaher liten eller ingen trussel mot mennesker eller husdyr, de foretrekker Ă„ ta fly og unngĂ„ konflikt med mennesker.

betraktninger

Cheetahs er en truet art. Cubs har en hÞy dÞdelighet pÄ grunn av rovdyr som hyena, lÞve og andre. Inavel har forÄrsaket genetiske abnormiteter som ogsÄ bidrar til hÞy dÞdelighet. Cheetahs spiller en viktig rolle i stabiliteten til Þkosystemet som alle arter. Det er flere avlsprogrammer som fortsetter i sitt arbeid for Ä bevare og Þke befolkningen til disse fantastiske dyrene.

Del Med Vennene Dine